Updates Apple dichten lekken iPhone en iPad

12-08-2010 |Tags: Apple, iPhone 4, Apple iPad, Adobe PDF, iOS 4
nieuws
Apple heeft updates uitgebracht die de lekken in de PDF reader op de iPhone en iPad dicht. Deze lekken werden vorige week bekend en maakten het mogelijk via een omweg applicaties te installeren en de telefoon te jailbreaken.

Apple kondigde eerder al aan een update uit te gaan brengen om het probleem op te lossen. Deze is nu dus beschikbaar voor iPhone en iPad bezitters. Niet alleen Apple komt met updates voor het probleem, Adobe zal volgende week ook een update uitbrengen omdat het probleem zich nog steeds voordoet in de desktopsoftware van de fabrikant.

Via het lek, dat zat in de manier waarop de PDF Reader omgaat met fonts die ingesloten zitten bij PDF's, is het mogelijk code uit te laten voeren die verstopt zit in het lettertypebestand. Gevolg is dat er software geïnstalleerd kan worden zonder dat de gebruiker hiervan iets merkt. Ook het jailbreaken van de iPhone, waardoor eigen applicaties en software geïnstalleerd kunnen worden waarvoor Apple geen goedkeuring gegeven heeft, was door de lekken mogelijk geworden.

Na de update zijn deze lekken gedicht. Het jailbreaken van iPhones via Jailbreakme.com is dus ook onmogelijk geworden. Deze site maakte gebruik van het lek in de PDF reader. Daarnaast werdt ook een lek in de kernel van iOS 4 gebruikt voor de jailbreak waardoor de sandbox waarin de applicaties voor de iPhone draaien omzeild werd. De update dicht ook dit lek, aldus Apple.

Sinds vanochtend is de update te installeren op iPhones en iPod Touch versies die naar iOS4 te updaten zijn. Dit zijn iPod's Touch vanaf de tweede generatie, de iPhone 3, iPhone 3GS en de iPhone 4. De iPad heeft ook een update gekregen om dezelfde lekken te dichten. De update voor de iPad draagt de naam 3.2.2. Ipod touch van de eerste generatie en de eerste iPhone blijven kwetsbaar voor de lekken aangezien hiervoor geen updates beschikbaar zijn.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60