T-mobile investeerd 57 miljoen in verbetering 3G

05-08-2010 |Tags: T-mobile, 3G, netwerk
nieuws
T-mobile heeft het tweede kwartaal van 2010 ruim 57 miljoen Euro geïnvesteerd in zijn 3G netwerk. Het bedrijf kreeg veel klachten van klanten die geen of slechte ontvangst meldden. T-mobile heeft hier dus hard aan gewerkt, en daad bij woord gezet.

Enkele maanden geleden kreeg T-mobile zeer veel klachten van klanten die meldden dat de ontvangst slecht was. De verbinding kon niet tot stand gebracht worden of was van zeer lage kwaliteit. T-mobile gaf als reactie aan dat het bedrijf dit jaar nog de capaciteit van hun 3G netwerk zou gaan verdubbelen. Daarnaast werd er een compensatieregeling ingesteld. Klanten die hinder ondervonden hadden kregen korting op hun abonnementskosten.

Nu heeft T-mobile bekend gemaakt het tweede kwartaal van dit jaar al 57 miljoen Euro in hun 3G netwerk gestopt te hebben. Dit geld zou vooral in het verbeteren van de dekking zijn gaan zitten. Volgens T-mobile met succes, het aantal klachten van klanten die klaagt over slechte dekking is sterk afgenomen. Echter is het netwerk nog steeds niet optimaal. Het bedrijf zal dus zeker de aankomende tijd nog blijven investeren in verbetering van hun netwerk.

De problemen ontstaan door de grote toename van smartphones; de verkoop van smartphones groeit wereldwijd elk kwartaal met ongeveer 40 tot 60 procent. Deze smartphones vragen een grote bandbreedte door hun internetmogelijkheden. Het netwerk is nog niet geschikt voor zo'n groot aantal klanten die allemaal internet gebruiken op hun mobiel. De capaciteit van de netwerken van de verschillende providers zal dus uitgebreid moeten worden, willen de providers aan de vraag blijven voldoen. T-mobile heeft aangegeven aan deze groei te werken en te blijven investeren in hun netwerk.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60