Sony Ericsson mogelijk bezig met Playstation GSM

12-08-2010 |Tags: Sony Ericsson, Playstation, Android 3.0
nieuws
Sony Ericsson is mogelijk bezig met het maken van een smartphone met speciale gaming eigenschappen. De telefoon die door Sony Ericsson gemaakt zal gaan worden krijgt speciale Playstation eigenschappen mee.

Engadget heeft informatie gekregen van een anonieme bron. Deze zegt dat Sony Ericsson aan het werken is aan een telefoon met speciale game-eigenschappen. De telefoon, die volgens de onbekende bron zal draaien op Android 3.0 krijgt hier als toevoeging een eigen interface van Sony Ericsson bij. Voor spellen wordt een nieuw gedeelte gemaakt in de Android Market, hoe is nog onduidelijk, aangezien de Android Market al een gedeelte bevat voor games.

De games die op de telefoon gespeeld kunnen gaan worden zullen vooral spelletjes zijn die gemaakt zijn voor de Playstation en de PSP. Ook zullen er mogelijk games beschikbaar komen met augmented reality-content.

Om deze games te kunnen spelen beschikt de telefoon waarschijnlijk over een 1GHz Snapdragon-processor, een touchscreen display met een formaat van tussen de 3,7 en 4,1 inch en een uitschuifbaar toetsenbordje met speciale toetsen voor het spelen van games zoals die ook te vinden zijn op een controller van de Playstation behoren tot de verwachte eigenschappen. Afbeeldingen zijn er nog niet, wel zijn er verschillende mogelijke ontwerpen opgedoken.

Of een game-smartphone van Sony Ericsson een succes zal worden valt te betwijfelen. Eerder al bracht Nokia een serie game-telefoons uit. Hun N-gage serie bleek echter niet zo'n groot succes te zijn als het bedrijf vooraf verwacht had.

Volgens de geruchten zou de game telefoon van Sony Ericsson nog dit jaar beschikbaar komen, er wordt gesproken over oktober. Dit lijkt echter zeer onwaarschijnlijk. Sony Ericsson heeft nog niets officieel gezegd over de nieuwe game telefoons en Google is nog bezig met de ontwikkeling van Android 3.0. Waarschijnlijk zullen we dus nog wel even moeten wachten voor we echt serieus kunnen gamen op onze smartphone.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60