iPhone 4 Unlock tool, maak uw iPhone4 simlock-vrij

04-08-2010 |Tags: Apple, iPhone 4, T-mobile
nieuws
Het iPhone Dev Team heeft een unlockprogramma voor de iPhone 4 uitgebracht. Het programma Ultrasn0w maakt het mogelijk een gejailbreakte iPhone (iPhone voorzien van een hack waardoor het mogelijk is apps te installeren die niet door Apple goedgekeurd zijn) simlock-vrij te maken.

De iPhone 4 komt bij aanschaf met een simlock. Deze softwarematige blokkering zorgt ervoor dat de iPhone alleen te gebruiken is met een simkaart van een bepaalde provider. Deze simlock op een iPhone 4 is nu te verwijderen met behulp van het programmatje Ultrasn0w van het iPhone Dev Team. Eerder al maakte deze groep ook al unlock tools voor de iPhone 3G en 3GS.

De unlocktool staat in de alternatieve downloadwinkel Cydia, die na een jailbreak op toestellen met iOS kan worden gezet. De tool werkt met iPhone 4 baseband 1.59, staat in de aankondiging van het Dev Team, dat eerder tools uitbracht om de iPhone 3G en 3GS te unlocken.

In de Verenigde Staten zijn het jailbreaken en unlocken van een toestel onder voorwaarden legaal. Het is onduidelijk wat de juridische status hiervan in Nederland is. Dat heeft te maken met het eigendomsrecht; de gebruiker kan de hardware in bezit hebben, maar de firmware op het toestel is altijd in licentie.

Een unlock kan ook bij T-Mobile worden aangevraagd. Direct na aankoop kost dat 120 euro. Die prijs neemt geleidelijk af en een jaar na aankoop is het gratis om de telefoon door T-mobile simlock-vrij te laten maken.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60