HTC Desire voorlopig slecht leverbaar

19-08-2010 |Tags: HTC, HTC Desire, AMOLED, slcd
nieuws
De HTC Desire, het populairste Android toestel van HTC op dit moment kampt met leveringsproblemen. De oorzaak ligt in de fabricage van de telefoon. De displays die in de telefoon gebruikt worden zijn slecht leverbaar.

De HTC Desire is op dit moment het topmodel in de Android range van HTC. Het toestel werd in eerste instantie voorzien van een AMOLED display van Samsung. Samsung had deze displays echter zelf nodig door de grote vraag naar modellen van het eigen merk met deze displays, waardoor HTC op de tweede plaats kwam. HTC moest dus wachten of overstappen op een ander alternatief. Dit heeft HTC doen besluiten over te stappen op Super-LCD (slcd) displays van Sony.

De overstap brengt echter de nodige vertraging in levering met zich mee. Het veranderen van het type display vergt de nodige aanpassingen, die tijdelijke lagere productie ten gevolgen hebben. Door deze lagere productie heeft HTC nu problemen met de levering van voldoende toestellen.

Door deze leveringsproblemen is bij vrijwel alle providers de HTC Desire niet meer direct leverbaar. Er worden nog steeds wel Desire's verscheept naar Nederland, het gaat echter om aantallen waarmee niet aan de vraag voldaan kan worden. Daarnaast worden eerst klanten voorzien die al besteld hadden, waardoor nieuwe bestellingen buiten de boot vallen. Er worden zelfs orders geannuleerd door providers.

HTC verwacht dat binnen 3 tot 5 weken er weer voldoende HTC Desire's op voorraad zullen zijn.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

markh
Mooie telefoon, een van de beste die je op dit moment kunt krijgen. Jammer dat ze niet zo goed leverbaar zijn op het moment.
02-10-2010, 18:25u

Samsung Galaxy S4 - 468x60