HTC Desire Android 2.2 update gestart

01-08-2010 |Tags: HTC, Android, Android 2.2 Froyo, HTC Desire, Samsung Galaxy S
nieuws
HTC is begonnen met het verspreiden van de update voor de update naar Android 2.2 voor de HTC Desire. De update werd afgelopen week al verwacht, maar liep vertraging op doordat de update nog niet volledig af was.

Vandaag druppelen er echter steeds meer berichten op websites als Twitter binnen van gebruikers die de update ontvangen hebben. De update heeft een omvang van zo'n 90MB en wordt automatisch aangeboden aan bezitters van een HTC Desire. Het kan echter even duren voordat de update zich meld. Dit heeft te maken met de capaciteit die HTC heeft.

Enkele van de nieuwe mogelijkheden die de update aan de HTC Desire toevoegt zijn:

Sneller systeem
Android 2.2 FroYo brengt een aantal handige nieuwe mogelijkheden met zich mee. Ten eerste is de nieuwste versie sneller dan zijn voorganger Android 2.1 Eclair.

Flash ondersteuning
Daarnaast wordt Flash volledig ondersteund in de vorm van Adobe Flash Player 10.1. Deze maakt het mogelijk flashwebsites en andere flash-content voortaan op de telefoon te bekijken.

Apps automatisch updaten
Apps kunnen voortaan zelf de updates binnenhalen. Tot nu toe moest de gebruiker zelf naar de app-store gaan om te controleren voor updates en deze te installeren. Voortaan kan de gebruiker zelf selecteren welke apps zichzelf mogen updaten, en welke dit niet mogen.

Apps op SD kaart installeren
Vanaf Android 2.2 wordt het mogelijk de apps op de SD kaart op te slaan. Voorheen konden apps alleen in het telefoongeheugen opgeslagen worden. In de meeste gevallen is dit geheugen niet meer dan 512MB waardoor het aantal te bewaren apps beperkt is. Door de mogelijkheid deze applicaties voortaan op de SD kaart op te slaan wordt deze beperking opgeheven.

Portable Wifi Hotspot
Deze functie maakt het mogelijk je Android 2.2 telefoon te laten functioneren als modem. De telefoon wordt ingesteld als draadloos accespoint waar laptops op in kunnen loggen. Deze kunnen vervolgens via de 3G verbinding van de telefoon met de laptop het internet op.

HD video opname
De HTC Desire bood tot nu toe een maximale video-opnameresolutie van 800x480 pixels WVGA @ 15 frames per seconde. De update verhoogt de maximale resolutie waarmee de camera filmpjes kan maken naar 720P, ofwel een resolutie van 1280x720 pixels.

App-share, delen van applicaties met andere gebruikers
Een nieuwe widget maakt het mogelijk applicaties geinstalleerd op de telefoon gemakkelijk te delen met andere Android 2.2 gebruikers. De applicatie is te verzenden van telefoon naar telefoon.

Sync met iTunes, synchroniseer met iTunes
Vanaf Android versie 2.2 is het mogelijk bestanden te synchroniseren met iTunes. Je muziek playlists in iTunes zijn voortaan dus gemakkelijk over te zetten op je telefoon.

Verbeterde taalondersteuning toetsenbord
De taal van het toetsenbord is vanaf versie 2.2 in te stellen. Dit heeft effect op de woordvoorspelling van het toetsenbord. Er kan keuze gemaakt worden uit Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

Wanneer iedere HTC Desire bezitter de update ontvangen zal hebben is niet duidelijk. Het zal in ieder geval zeer binnenkort zijn. Na de HTC Desire zijn verschillende andere modellen van HTC aan de beurt voor de update. Onder andere de HTC Legend en HTC Wildfire zullen de update binnenkort gaan krijgen. Niet alleen HTC is druk bezig hun telefoons te updaten, Samsung werkt ook aan updates voor hun populairste modellen waaronder de Samsung Galaxy S.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60