Gratis navigatie op iPhone voor T-mobile klanten

31-08-2010 |Tags: Navigon, Apple iPhone, navigatie, T-mobile
nieuws
T-mobile start binnenkort met het gratis aanbieden van een navigatie applicatie voor zijn iPhone klanten. De gratis navigatiesoftware, die van de fabrikant Navigon is, is alleen te downloaden door klanten van T-mobile.

Vanaf woensdag aanstaande kunnen alle klanten van T-mobile die een iPhone gekocht hebben bij de provider de gratis navigatie app downloaden. Het gaat om een navigatie applicatie van fabrikant Navigon. Navigon was vorig jaar nog de aanbieder van de eerste navigatie app voor de iPhone.

AVIGON select T-Mobile Exclusief Editie, onder welke naam de app in de App-store zal komen te staan, is een applicatie met kaarten van de BENELUX. Uiteraard is het mogelijk uitgebreider aanbod aan kaarten of functionaliteit aan te schaffen als 3D kaarten, echter dient de klant hier wél voor te betalen.
Wat verder opvalt is dat de kaarten inbegrepen in de app zitten, waardoor de iPhone niet constant met een 3G netwerk hoeft te communiceren. De kaarten staan gewoon op de telefoon geïnstalleerd en worden daar geraadpleegd. Ook als de telefoon dus geen 3G verbinding tot stand kan brengen kan de navigatiesoftware nog steeds gebruikt worden.

Deze actie geld voor alle T-mobile klanten, ook al hebben ze hun iPhone al wat langer geleden aangeschaft. Na opstarten van de App wordt gekeken of de gebruiker klant is bij T-mobile. Is dit het geval, dan is de software direct bruikbaar. In het geval dat de gebruiker geen T-mobile klant is, is de app onbruikbaar en word een link weergegeven naar de website van Navigon, waar vervolgens een betaalde versie aangeschaft kan worden.

Gebruikers van de gratis navigatie app voor de iPhone krijgen tevens toegang tot toekomstige updates voor de software. Deze zullen extra functionaliteit toevoegen aan de applicatie. Navigon heeft hiervoor een team van ontwikkelaars in dienst die deze app verder verbeteren.

Naast een app voor navigatie op de iPhone bied Navigon ook navigatie aan op het Android systeem. Deze software zal echter (voorlopig nog) niet gratis aangeboden worden.

Gratis navigatie op smartphones is de laatste tijd erg populair aan het worden. Steeds meer fabrikanten verstrekken gratis navigatie apps bij hun telefoons. Zo heeft Android een eigen app, Nokia biedt via de OVI-store zijn gratis navigatie app 'ovi-maps' aan en ook Blackberry heeft een gratis navigatie app. Windows mobile heeft tevens een gratis navigatie applicatie ter beschikking voor gebruikers van het systeem, deze werkt echter nog niet in Nederland, en is bovendien niet compatibel met het nieuwe besturingssysteem voor telefoons van Microsoft, Windows Phone 7.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60