Google: ontwikkelaar stal geen gegevens via apps

06-08-2010 |Tags: Android, Apps, Android Market
nieuws
Google heeft het onderzoek naar de Chinese App-ontwikkelaar die werd beschuldigd van het stelen van privégegevens can miljoenen Android gebruikers afgerond, en is tot de conclusie gekomen dat deze geen gegevens gestolen heeft van gebruikers van zijn apps.

Vorige maand werd de ontwikkelaar 'Jackeey, wallpaper' ervan beschuldigd gegevens van miljoenen Android gebruikers gestolen te hebben. Na uitgebreid onderzoek van Google blijkt nu dat de Chinese ontwikkelaar de gegevens niet voor kwaadaardige doeleinden verzamelde. Hij stelde alleen aan de hand van deze gegevens de voorkeuren van de bezoekers vast.

Veel van de in Android Market te downloaden applicaties verzamelen gegevens van gebruikers van de applicaties om op deze manier de advertenties in de applicatie af te stemmen op de behoeften van de gebruiker. Uit het onderzoek blijkt dus dat de ontwikkelaar van deze wallpaper-apps dezelfde bedoeling heeft met de gegevens. Google heeft de ontwikkelaar nu dan ook officieel als niet-verdacht bestempeld.

De ontwikkelaar waarom het allemaal gaat heeft honderden applicaties in de Android Market staan. Deze applicaties zijn wallpaper-apps met onder andere de naam Google wallpapers' en 'Dragon Ball wallpapers'.

Door het bericht vorige maand dat er mogelijk gegevens gestolen werden is een ware discussie losgebarsten over de veiligheid van apps en smartphones. De beschuldiging maakt in ieder geval gebruikers ervan bewust dat ze voorzichtig om moeten gaan met hun persoonlijke gegevens en welke apps gedownload worden.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60