Datalimieten voor nieuwe Vodafone klanten

13-08-2010 |Tags: Vodafone
nieuws
Vodafone gaat datalimieten invoeren voor internetabonnementen voor smartphones. Dit maakte de telecomprovider onlangs bekend. De limieten zijn afhankelijk van de prijs die voor het abonnement betaald word 250MB tot 1GB verkeer per maand.

Vodafone benadrukt dat de limieten alleen zijn voor klanten die vanaf 6 september hun abonnement afsluiten. Klanten die op dit moment al een abonnement hebben lopen zullen niet in de regeling meegenomen worden en hebben dus nog steeds geen limieten.
Naast de consumentenmarkt zal Vodafone ook voor de zakelijke markt limieten in gaan stellen. Deze zullen echter pas vanaf oktober in gaan en over de voorwaarden voor de zakelijke abonnementen is dan ook nog niets bekend.

De Bel+SMS+Web'-abonnementen van 26,50 euro zullen een limiet van 250MB krijgen, alle duurdere abonnementen worden op 1GB gesteld. Gaat de gebruiker hier overheen, dan moet er per extra verbruikte MB een bedrag van 3 eurocent betaald worden. Ook is het mogelijk een databundel aan te schaffen waarmee 1GB extra dataverkeer verkregen word voor 10 euro extra.

De limieten zijn nodig volgens Vodafone omdat de klanten de huidige fair-use policy vaak niet begrijpen. Deze houd in dat klanten 10 keer het gemiddelde dataverkeer mogen genereren, gaan ze daarboven, dan zijn er gevolgen. Voor de klanten is dit echter erg moeilijk bij te houden, aangezien ze geen zicht hebben op de verbruikte aantal MB's. Met de nieuwe manier van instellen van limieten hoopt Vodafone deze onduidelijkheden weg te halen bij zijn klanten.

Naast de verandering op de abonnementsvoorwaarden gaat Vodafone nog twee wijzigingen doorvoeren. Voor nieuwe klanten worden de gesprekken op de hele minuut afgerekend en er komen twee verschillende klantenservicenummers: één waar de klant geholpen word door een computer en één waar de klant persoonlijk te woord gestaan word. De computer variant is gratis, voor de persoonlijke variant dient betaald te worden. Ook het afrekenen per minuut is alleen van toepassing voor nieuwe klanten.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60