Blackberry update zijn applicatie downloadwinkel

22-08-2010 |Tags: Blackberry, RIM, Blackberry ID,
nieuws
Blackberry heeft een grote update voor hun applicatiewinkel uitgebracht. De nieuwe versie van de BlackBerry App World heeft verschillende nieuwe functionaliteiten gekregen, die onder andere betalen makkelijker zullen maken

Blackberry verkoopt beter dan ooit in Europa. Om bij te blijven moet RIM, de fabrikant van Blackberry telefoons bij blijven bij de concurrentie. Apps zijn tegenwoordig helemaal hot, alle grote merken hebben hun eigen app-store. Android, Apple, Symbian, ieder heeft zijn eigen applicatiewinkel. Blackberry kan dan dus niet achter blijven, en heeft besloten zijn app-store van een grote update te voorzien om zo bij te kunnen blijven bij de ontwikkelingen.

De belangrijkste veranderingen zijn dat betalen voor betaalde apps gemakkelijker zal worden. Betalen zal door de update ook mogelijk zijn met een creditcard, en sommige telecomproviders zullen betalen via de telefoonrekening gaan ondersteunen. Of betalen via de telefoonrekening ook in Nederland ondersteund zal gaan worden is nog niet bekend.

Naast de nieuwe betaalmogelijkheden zijn ook de prijzen van de apps onder handen genomen. Waar tot heden nog een minimumprijs van 2.99 euro gold voor applicaties is deze na de update verlaagd tot 0.99 euro. Ontwikkelaars kunnen dus minder vragen voor de apps wat de verkoopmogelijkheden vergroot. Ook blijft de mogelijkheid bestaan gratis apps aan te bieden.

Naast de update voor de App-store heeft RIM de niewue dienst 'BlackBerry ID' aangekondigd. Dit is een soort van persoonlijk ID voor de Blackberry gebruiker dat aan een gebruikers account gekoppeld zal worden. Op deze manier wordt het mogelijk eerder gekochte apps opnieuw te installeren. Ook bij het in gebruik nemen van een nieuw Blackberry toestel is het met behulp van de Blackberry ID mogelijk de instellingen en apps van de oude telefoon over te zetten. Vermoedelijk zal BlackBerry ID ook gebruikt worden voor Protect, RIM's backupdienst voor consumenten.

De nieuwe updates worden binnenkort aangeboden in de vorm van een downloadaan Blackberry gebruikers.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60