Blackberry Torch aangekondigd; nieuwe topmodel RIM

04-08-2010 |Tags: Blackberry, Blackberry Torch
nieuws
RIM kondigde vandaag hun nieuwe Blackberry topmodel aan, de Blackberry Torch. Deze slider telefoon onderscheid zich van eerdere Blackberry telefoons met zijn touch-screen én qwerty toetsenbord.

De Blackberry Torch, ook bekend als Blackberry 9800, is voorzien van een touchscreen met een diagonaal van 3.2 inch en een resolutie van 480x360 pixels, een 5 megapixel camera en 4GB intern geheugen dat uit te breiden is met micro-SD kaartjes. Voor verbindingen zijn onder andere een HSDPA verbinding, een Wifi 802.11b/g/n verbinding, GPS en Bluetooth aanwezig.

De Blackberry Torch is het eerste toestel dat geleverd wordt met het nieuwe Blackberry OS 6. Deze nieuwe versie bevat veel verberingen ten opzichte van zijn voorganger. Zo werkt de webbrowser op basis van Webkit. Hierdoor laden webpagina's sneller en beter. Daarnaast heeft het systeem zelf ook enkele aanpassingen ondergaan. Zo is er een universele zoekfunctie toegevoegd, via het homescreen is via categorieën door de applicaties te bladeren en coverflow is toegevoegd aan de muziekspeler.

De Torch is het derde toestel dat Blackberry uitbrengt. Blackberry is vooral herkenbaar aan het volledige qwerty toetsenbord dat zich bij bijna alle modellen onder het display bevind. De Torch heeft dit qwerty toetsenbord ook, echter moet het toestel uitgeschoven worden om het tevoorschijn te halen.

Vanaf anderhalf jaar geleden doken er al geruchten op dat de Torch er zou komen. Toen werd echter nog niets bevestigd. Vandaag is het toestel officieel aangekondigd. Het toestel komt naar Nederland, de datum is echter nog niet bekend.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60