Blackberry klaptelefoon met BlackBerry 6 op komst

16-08-2010 |Tags: Blackberry, Blackberry Oxford 9670, clamshell, Blackberry 6
nieuws
RIM, het bedrijf achter Blackberry werkt aan een BlackBerry clamshell smarthpone. De klaptelefoon is opgedoken in een emulator van de Canadese smartphonemaker, maar is nog niet officieel gepresenteerd. Het is onduidelijk of de Oxford 9670 ook in Nederland zal uitkomen, vooralsnog ziet het er naar uit dat de telefoon bedoeld is voor de Noord Amerikaanse markt.

De Oxford, zoals de telefoon genoemd zal worden is de tweede clamshell telefoon van Blackberry. Het toetel zal voorzien zijn van twee displays, een aan de buitenzijde, en een aan de binnenzijde met een resoultie van 360x400 pixels. Het toestel zal het nieuwe Blackberry 6 OS meekrijgen en daarnaast ook voorzien zijn van wifi 802.11b/g/n.

Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat de telefoon ook in Nederland beschikbaar komt. de Oxford ondersteund cdma en ev-do netwerken, tegenhangers van gsm en UMTS die in europa niet gebruikt worden. Deze netwerkstandaarden worden onder andere in Noord Amerika gebruikt waardoor het waarschijnlijk om een model gaat voor die regio. Ondenkbaar is het echter niet dat de telefoon later ook naar Europa komt. Blackberry bracht in het verleden al eerder een klap-telefoon in Europa uit, de Blackberry Pearl Flip 8220.

Wanneer RIM de Blackberry Oxford 9670 officieel aan zal kondigen is niet bekend.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60