Android gaat iPhone voorbij in de VS

03-08-2010 |Tags: Android, Apple iPhone
nieuws
Android smartphones zijn zeer populair in de VS, zo populair zelfs, dat er in het tweede kwartaal dit jaar meer van verkocht zijn dan van de Apple iPhone. Ook Blackberry, voormalig marktleider in de VS is voorbijgestreefd.

Het marktaandeel van Android is in de VS sterk toegenomen. Het afgelopen jaar stegen de verkopen met bijna 900%, er werden er dus 9 keer zo veel verkocht dan een jaar eerder. Door deze grote toename in populariteit heeft het besturingssysteem niet alleen de iPhone voorbij gestreefd, ook laat het Blackberry achter zich, de voormalig marktleider in de VS.

Het marktaandeel van Android-telefoons in de VS belandde daarmee volgens Canalys op 34 procent. De BlackBerry van Research In Motion (RIM) haalde 32 procent en Apple's iPhone bleef steken op een marktaandeel van 22 procent.

Verklaring voor de sterke groei van Android telefoons is dat verschillende merken telefoons met dit systeem op de markt hebben gebracht. Motorola, HTC, Samsung en Sony Ericsson bieden allemaal Adnroid GSM's aan. Er is dus veel variatie in toestellen met Android. Wil men een telefoon met het iPhone OS of Blackberry OS, dan zit men vast aan een Apple telefoon of een Blackberry.
Andere reden dat Android zo goed verkoopt is dat de Iphone alleen verkocht wordt in combinatie met een abonnement van één provider, AT&T. Wil men een smartphone bij een andere provider, dan is men al snel op een Android toestel aangewezen. Als andere providers straks ook de Apple iPhone mogen gaan aanbieden zal de iPhone een inhaalslag gaan maken, zo verwachten kenners.

Niet alleen in de VS zijn de verkoopcijfers van Android smartphones sterk gestegen, wereldwijd zijn de verkopen vernegenvoudigd. Hiermee versterkt Android zijn positie, echter is de groei nog niet voldoende om de marktleiders voorbij te gaan. Nokia verkocht nog steeds de meeste smartphones, zo'n 38% van alle verkochte smartphones was vna Nokia. Blackberry eindigt met 18% van alle smartphoneverkopen op de tweede plaats.

De smartphonemarkt maakt een erg sterke groei door. Verwacht wordt dan ook dat in 2013 één op de twee verkochte telefoons in de VS een smartphone is.
Bron: Canalys

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

markh
Android is gewoon de beste, en over een korte tijd ook de grootste! Leve Android!
04-08-2010, 10:14u

Samsung Galaxy S4 - 468x60