Android 3.0 al in oktober beschikbaar?

09-08-2010 |Tags: Android, Android 3.0, Android Gingerbread
nieuws
Op dit moment wordt er gewerkt aan het updaten van diverse Android toestellen naar versie 2.2 van het besturingssysteem. Echter is de volgende versie, versie 3.0 al volop in ontwikkeling. Nu duikt er zelfs nieuws op dat deze derde versie van het besturingssysteem misschien nog dit jaar beschikbaar komt.

Android Gingerbread, zoals versie 3 ook genoemd wordt, is nog niet officieel aangekondigd. Nu zijn er echter een aantal bronnen die aangeven dat deze nieuwe versie al in oktober dit jaar geïntroduceerd zal worden. Aan het eind van dit jaar zullen de eerste toestellen met Android 3 op de markt komen.

Android Gingerbread zal een aantal grote verbeteringen brengen. Ten eerste zal de interface een update krijgen en dus beter en mooier worden. Daarnaast wordt het waarschijnlijk voorkomen dat de interface aangepast kan worden door de fabrikanten van smartphones. Motoblur van Motorola en HTC Sense zullen dus verleden tijd zijn.
Ook de minimum specificaties van telefoons die het systeem kunnen draaien zullen worden verhoogd. Gesproken wordt over een processor met een minimale snelheid van 1Ghz, 512 MB RAM geheugen en een display met een diagonaal van minimaal 3.5 inch. Er wordt met Android 3.0 dus vooral gericht op de High-end toestellen, diverse wat minder dure modellen zullen dus helaas buiten de boot vallen. Ook ondersteuning voor toestellen met een hogere schermresolutie (v.a. 4 inch displays) zullen worden ondersteund en mogelijk komt er ondersteuning voor een 3D interface.

Het lijkt erop dat Android 3.0 niet lang meer op zich zal laten wachten. Android timmert hard aan de weg en is goed op weg zijn marktpositie te verbeteren. Google zelf heeft nog niets officieel naar buiten gebracht over de opvolger van Android 2.2 Froyo. Zolang Google niets bevestigt zullen we het dus met de bovenstaande gegevens moeten doen. Of deze correct zijn weten we pas wanneer Google Android 3.0 officieel onthuld. We wachten af!

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60