Adidas vs Nike om hardlopende smartphonegebruikers

03-08-2010 |Tags: Adidas, Nike, iPhone, Blackberry
nieuws
Adidas komt net als Nike met een applicatie die als 'hardloopcoach' fungeert. Nike had dit soort applicaties al langer beschikbaar, onder andere voor iPods en iPhones. Adidas komt nu ook met zo'n applicatie, voor de iPhone en voor diverse Blackberry toestellen.

In tegenstelling tot de applicatie van Nike werkt de applicatie van Adidas met GPS. Dit heeft als voordeel dat er geen sensor voor in de hardloopschoen aangeschaft hoeft te worden, wat bij Nike wel het geval is.

De applicaties houden beide de snelheid en afstand bij die gelopen wordt, en geven daarbij advies over hoe het best gelopen kan worden, harder, zachter, sprintjes trekken of juist constant.

Daarnaast zijn voor beide applicaties de verzamelde data via het internet te delen met mede-gebruikers. Zo kan er een soort van competitie opgezet worden door gebruikers die elkaars resultaten dan kunnen vergelijken.

Voor Android gebruikers lijkt het erop dat er voorlopig geen app komt van een groot sportmerk. Gebruikers van dit besturingssysteem zullen het voorlopig met alternatieven moeten doen, die overigens niet slechter zijn dan die van de grote merken.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60