Apps, alles over applicaties voor smartphones

Apps, alles over applicaties voor smartphones - Apps op de Apple iPhone

Apple is degene die met hun iPhone de apps groot gemaakt hebben. Sinds de introductie van de eerste iPhone, wat de eerste telefoon was met een app-store die het zeer gemakkelijk maakte apps te installeren, heeft de populariteit van apps een grote groei doorgemaakt.

In de App-store van Apple zijn intussen meer dan 200.000 applicaties te vinden. In de meeste gevallen zijn deze apps ook nog eens gratis, de gebruiker kan ze zonder kosten installeren. Soms kiest een ontwikkelaar er echter voor de apps tegen een vergoeding aan te bieden. Er moet in die gevallen via het iTunes account van de gebruiker een (in de meeste gevallen klein) bedrag betaald worden voor het programmaatje.

Via de App-store kunnen apps overal gedownload worden. Deze worden via een mobiele internetverbinding gedownload, een internetverbinding op de iPhone is dus wel benodigd. Na installatie zijn de meeste apps echter wel te gebruiken zonder internetverbinding.

Voorbeelden van populaire apps voor de iPhone zijn apps om mee te navigeren en games. Echter hebben niet alle iPhone apps een nuttig doel. Zo zijn er apps beschikbaar waarbij de gebruiker een bepaald figuurtje kan laten dansen of een bierglas dat meebeweegt met de beweging van de telefoon.

02-10-2010 |Tags: Apps, App-market, Android Market, Applicaties, Nokia OVI store

Laat een reactie achter bij dit artikel:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

henk
Maak zelf ook zeer veel gebruik van Apps op mijn Android toestel. Heb mede door de apps ook gekozen voor dit systeem. Apps voegen tegenwoordig echt iets toe aan telefoons, je kunt ze helemaal personalizen. Vooral de apps die de interface veranderen zijn handig. Deze verbeteren de gebruiksvriendelijkheid van het systeem sterk. Een telefoon waarmee apps te gebruiken zijn is dan ook echt een aanrader! Zeker Android en iPhone's zijn hierin de toppers, met 100.000-en apps!
11-10-2010, 13:56u

Samsung Galaxy S4 - 468x60