Apps, alles over applicaties voor smartphones

Apps, alles over applicaties voor smartphones - Apps, wat zijn dat?

Wat zijn apps nou precies? App is een afkorting voor 'applicatie', niet anders dus dan software programmaatjes die een bepaalde taak uitvoeren. Apps zijn er voor allerlei taken. Zo worden er veel apps aangeboden die voor ontspanning zijn (denk aan spelletjes), navigatie-apps zijn zeer populair op het moment en verbeterde telefoon-interfaces worden in grote getallen aangeboden.
Simpelweg zijn apps onder te verdelen in een aantal verschillende categorie├źn:

Spelletjes:
Een groot deel van de aangeboden apps zijn spelletjes. Deze zijn zeer populair onder gebruikers van smartphones. Meestal worden de telefoons redelijk 'kaal' geleverd, dat wil zeggen, zonder al te veel extra software. Tegenwoordig worden spelletjes nog maar weinig bij de telefoon geleverd. De bedoeling is dus dat de gebruiker deze zelf download in de vorm van een app.

Toepassingen:
Onder deze categorie vallen vrijwel alle apps die nuttig in gebruik zijn. Voorbeelden hiervan zijn applicaties die de gebruiksvriendelijkheid van de telefoon verbeteren of applicaties voor navigatie met de telefoon.

Naast de ontwikkelaars die graag geld willen verdienen aan het verkopen van apps komen er ook steeds meer grote bedrijven met apps. Zo heeft de Rabobank een eigen app waarmee klanten overal snel hun bankgegevens kunnen raadplegen. Ook voor bedrijven worden de apps dus steeds belangrijker.
02-10-2010 |Tags: Apps, App-market, Android Market, Applicaties, Nokia OVI store

Laat een reactie achter bij dit artikel:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

henk
Maak zelf ook zeer veel gebruik van Apps op mijn Android toestel. Heb mede door de apps ook gekozen voor dit systeem. Apps voegen tegenwoordig echt iets toe aan telefoons, je kunt ze helemaal personalizen. Vooral de apps die de interface veranderen zijn handig. Deze verbeteren de gebruiksvriendelijkheid van het systeem sterk. Een telefoon waarmee apps te gebruiken zijn is dan ook echt een aanrader! Zeker Android en iPhone's zijn hierin de toppers, met 100.000-en apps!
11-10-2010, 13:56u

Samsung Galaxy S4 - 468x60