Sony komt met 16mp sensor voor camera in mobieltje

08-10-2010 |Tags: Sony
nieuws
Sony stelt binnenkort hun nieuwe beeldsensoren beschikbaar voor fabrikanten. De nieuwe serie beeldchips voor de camera's in telefoons gaan tot maar liefst 16,41 megapixel. Naast deze nieuwe beeldchips gaat Sony ook bijpassende lensmodules leveren.

Sony heeft met de nieuwe 'Exmor R' serie beeldsensoren naar eigen zeggen een geheel nieuw product ontwikkeld. Door het gebruik van zogenaamde 'back-illuminated' sensor techniek, die het voor licht beter mogelijk maakt om in de chip binnen te dringen, word een betere fotokwaliteit behaald.
Daarnaast zijn ook de individuele pixels op de nieuwe chip groter dan voorheen, wat ook de kwaliteit van de afbeeldingen die vastgelegd zijn met deze beeldsensor ten goeden komt.

Naast de nieuwe serie beeldchips gaat Sony bijpassende lensmodules aanbieden. Op deze manier zijn de beeldchip en de lens beter op elkaar afgestemd, wat een betere fotokwaliteit oplevert. De nieuwe beeldchip en bijpassende lensmodules zijn vanaf begin 2011 leverbaar. Verwacht word dan ook dat fabrikanten later 2011 de eerste toestellen zullen gaan aanbieden die van deze camera voorzien zijn.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60