Symbian^4: eerste screenshots getoond

17-07-2010 |Tags: Symbian^4
nieuws
De Symbian Foundation heeft screenshots van Symbian^4 getoond op hun website. Symbian^4 is de vierde versie, de opvolger van Symbian^3 dat later dit jaar uitkomt. Nu de screenshots verschenen zijn weten we eindelijk hoe dit nieuwe besturingssysteem eruit zal gaan zien.

Symbian is op dit moment marktleider van besturingssystemen voor mobiele telefoons. Ongeveer 4 op de 10 verkochte telefoons heeft Symbian als besturingssysteem. Voorbeelden van populaire telefoons die draaien op Symbian zijn de Nokia N97 (mini) en de Nokia 5800. Deze telefoons zijn voorzien van Symbian S60, ook wel Symbian^1 (Symbian versie 1) genoemd.
Eind dit jaar komt versie 3 van het Symbian systeem uit. Versie 2 wordt overgeslagen, behalve in Japan. Versie 4 zal volgend jaar pas uitgebracht worden, op voor nu nog niet bekende telefoons.De screenshots tonen een nieuw uiterlijk voor het besturingssysteem. Kenmerkend zijn de statusbalk (die tegenwoordig door veel besturingssystemen gebruikt wordt), met daaronder 3 knoppen. De middelste toont een menu met diverse opties om de homescreens aan te passen en de taskmanager te openen. De rechter opent het menu met de applicaties, gegroepeerd per categorie. Voor de linker knop blijft vooralsnog onduidelijk wat de functie ervan is.

Met Symbian^4 komt er een moderner ogende versie van het systeem uit. Echter blijft de toekomst van het Symbian systeem onduidelijk. Verwacht wordt dat het systeem nog wel een tijd de grootste blijft. Echter komt er wel steeds meer commentaar op het systeem. Het zou er gedateerd uitzien. Of Symbian^3 en 4 verandering in deze meningen gaan brengen moet nog afgewacht worden. Daarnaast zijn ontwikkelaars van applicaties niet erg happig op het Symbian besturingssysteem. Deze kiezen liever voor de iPhone of Android. De Symbian Foundation hoopt in ieder geval met de nieuwe interface weer even mee te kunnen.

Bron: Tweakers

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

markh
Ziet er nou niet echt heel modern uit. Haalt het nooit bij iPhone OS en Android, al doen ze wel een stap in de goede richting.
29-07-2010, 13:22u

Samsung Galaxy S4 - 468x60