Nog dit jaar Dual-core processors in smartphones

11-08-2010 |Tags: Qualcomm, Snapdragon, Dual-core
nieuws
Nog voor het einde van het jaar liggen de eerste telefoons met een dual-core processor in de winkel, althans, als het aan chipfabrikant Qualcomm ligt. Qualcomm brengt het vierde kwartaal van dit jaar namelijk hun QSD8672 processor uit bedoeld voor smartphones en tablets.

De QSD8672 is Qualcomms dual-core processor bedoeld voor high-end smartphones en tablet pc's. De processor is voorzien van twee Scorpion-cores met beide een snelheid van 1,5GHz. Onder andere HTC zal de chip gaan gebruiken in hun toestellen.

Qualcomms dual-core processor ondersteunt onder andere een 1440x900 pixel beeldresolutie. Hiervan zullen vooral tablet pc's gebruik maken. Daarnaast is Full-HD video opname mogelijk op een resolutie van 1080p, verbeterde ondersteuning voor 3d-graphics en hspa+ verbindingen met een maximale downloadsnelheid van 28Mbps zijn eigenschappen van de nieuwe processor.

Snapdragon is de naam voor de nieuwe generatie Qualcomm-chips. Snapdragon processors bevatten geen Cortex A8-core, maar Qualcomms Scorpion-core, die eveneens op de ARMv7-instructieset is gebaseerd. De Snapdragon-lijn omvat onder meer de QSD8250 en de QSD8650, en nu dus ook de QSD8672. Verschillende merken hebben intussen toestellen met een Snapdragon processor op de markt gebracht.

Qualcomm geeft aan de nieuwe processor het vierde kwartaal van dit jaar op de markt te brengen. Wanneer de eerste telefoons op de markt komen die gebruik maken van de nieuwe chip is afhankelijk van de fabrikanten en hoe snel zij de chip implementeren in nieuwe modellen.
Bron: Tweakers

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60